Erbicid total

Home / Produs
Home / Produs

Pesticide AZ furnizeaza solutii eficiente de erbicidare impotriva prezentei ( erbicid total ) acelor buruieni care risca sa distruga culturile prin privarea acestora de nutrient necesari din sol si lumina naturala.

Erbicidele sunt substante chimice cu actiune toxica selectiva (limitata la unele specii vegetale) sau totala (pentru orice specie), folosite pentru distrugerea buruienilor din culturile agricole, de pe diferite terenuri cu variate destinatii. Erbicidele selective distrug anumite plante si lasa culturile dorite relativ nederanjate, acestea sunt recomandate pentru culturile agricole, de exemplu.

Erbicidele cu actiune totala distrug toate plantele de pe suprafata vizata si se aplica pe locuri necultivate: cai ferate, marginea soselelor, alei din curti, spatii cotropite de vegetatie nedorita. Erbicidele totale sunt cele pe baza de Glifosat (vezi Agro-Glyfo 360).

Combaterea buruienilor din anumite culturi este importanta pentru dezvoltarea unor recolte bune. Pentru fermieri, combaterea buruienilor necesita forta de munca, mai ales in zonele in care temperaturile ridicate si precipitatiile stimuleaza cresterea rapida a buruienilor. In maniera clasica, metodele mecanice sunt utile, dar presupun efort sustinut si timp. Solutia ideala este combaterea chimica a buruienilor.

Pentru a incepe utilizarea erbicidelor sunt necesare studii privind sanatatea solului si spatiile vegetale contextuale. Erbicidele se impart in cateva categorii in functie de etapele de administrare: unele erbicide se aplica inainte de semanat, altele se aplica in perioada dintre semanat si rasarire, iar grupa trei de erbicide se aplica dupa rasarire.

La nivel de compozitie si consistenta, un erbicid total se prezinta sub forma de solutii (amestecuri de substante in stare lichida), emulsii, pulberi muiabile (suspensii – amestecuri solid-lichid) si granule, care se aplica direct, fara apa.

Page :

Page :
x
Style Selector

Primary Color

Layout

Background

X
Cart
  • No products in the cart.