Erbicid pentru porumb

Home /
Home /

Investeste in cel mai bun erbicid pentru porumb!

Considerate indezirabile, buruienile sunt plante daunatoare pentru toate tipurile de culturi, iar cele de porumb nu reprezinta o exceptie. Mai exact, buruienile concureaza cu porumbul cand vine vorba despre accesul la factorii ce contribuie la cresterea plantelor, atat in ceea ce priveste apa, lumina, cat si spatiul in sine.

Daca nu le controlezi la timp, buruienile pot afecta porumbul in mod definitoriu, impiedicandu-te sa obtii rezultatele dorite. De aici si recomandarea de a investi intr-un erbicid porumb bun: o astfel de solutie este eficienta, daca este aplicata in timp util si intr-un mod profesional.

Erbicid porumb – de ce ai nevoie de el?

De regula, porumbul este considerata a fi o planta de camp, cu ajutorul careia poti obtine recolte importante atat pentru gospodaria proprie, cat si pentru a comercializa boabe de porumb sau de faina. Avand in vedere ca ne gandim astfel la o suprafata insemnata de teren, este important sa iti protejezi cultura prin toate mijloacele pe care le ai la indemana. Erbicidul este o varianta esentiala, prin care poti indeparta buruienile daunatoare, care actioneaza mult mai bine decat activitatile manuale pe care ai putea sa le desfasori si care dureaza mai mult timp, asa cum este prasitul, de pilda.

Cum sa alegi erbicidul corect?

In ciuda faptului ca pe piata exista mai multe tipuri de erbicide pentru porumb, inainte de a-l alege pe cel mai bun este recomandat sa tii cont de cativa factori foarte importanti. Printre acestia, se numara: modul de aplicare, precum si tipurile de rezultate pe care le poti obtine.

Totale sau selective?

In functe de ingredientele pe care le contin, erbicidele pentru porumb pot fi:

• totale – le poti folosi atunci cand vrei sa elimini complet buruienile si plantele daunatoare de pe un anumit teren. Substantele din aceasta categorie au capacitatea de a distruge eficient toate plantele de pe suprafata vizata, motiv pentru care trebuie sa le folosesti intre 2 culturi, fie toamna, dupa recoltare, fie primavara, inainte de insamantare;

• selective – actioneaza doar impotriva anumitor plante cheie, fara sa afecteze porumbul. In acest sens, trebuie sa ai grija la felul in care administrezi erbicidul, astfel incat acesta sa ajunga doar pe buruienile ale caror crestere vrei sa o inhibi.

Momentul oportun pentru a aplica erbicidul pentru porumb

Din punct de vedere temporal, poti aplica erbicidul fie preemergent, fie postemergent. Mai exact, erbicidele preemergente trebuie aplicate primavara, inainte de insamantare sau chiar in timpul cresterii porumbului, oferindu-ti rezultate excelente intr-un timp relativ scurt. Erbicidele preemergente au rolul de a impiedica dezvoltarea ulterioara a buruienilor, iar astfel scurtezi din timpul petrecut pentru ingrijirea culturilor.

In ceea ce priveste erbicidele postemergente, ele sunt recomandate a fi utilizate toamna, dupa recoltare. Aceste substante te ajuta sa pregatesti terenul pentru urmatoarea cultura: in primavara va fi suficient sa aplici pe terenul pe care il ai seminte pentru porumb.

Tine cont si de solul de care dispui

Solul este esential cand vine vorba despre cresterea porumbului. Aceasta planta are nevoie de o materie organica excelenta pentru a se dezvolta si avand in vedere ca erbicidele au niveluri diferite de solvabilitate si de absorbtie, cel mai bine este sa faci o proba inainte de a investi intr-o anumita substanta.

Produse pe care le ai la dispozitie

Diferite ca mod de aplicare, cele mai bune erbicide spre care te poti orienta sunt:

• erbicidul selectiv ce inhiba eficient diviziunea celulei, dar si alungirea ei in meristemul radacinilor – cu ajutorul acestui produs poti stopa direct dezvoltarea buruienilor, avand in vedere ca absorbtia se face prin varfurile cresterii coleoptilului sau a hipocotilului. Plantele daunatoare mor in cel mai scurt timp dupa germinare sau dupa rasarire. Erbicidul este excelent pentru protejarea culturilor de porumb de buruienile monocotiledonate anuale, dar si de buruienile dicotiledonate;

• erbicid sistemic pe baza de acid 2,4 D din sare – il poti utiliza postemergent.

Acest produs ajunge la nivelul frunzelor plantelor daunatoare in numai 2 ore, iar efectele incep sa fie vizibile dupa 12 – 18 ore. Mai mult, este bine sa stii ca substanta este absorbita de plante atat la nivel foliar, cat si la nivel radicular.
Intrucat ne dorim sa obtii rezultate excelente, pe termen lung, iar recoltele tale sa fie bogate, iti oferim posibilitatea de a alege dintre mai multe tipuri de erbicide pentru porumb.

Produsele pe care ti le punem la dispozitie sunt realizate din ingrediente specifice, care actioneaza asupra unei game largi de buruieni daunatoare. Investeste in cel mai bun erbicid porumb doar atunci cand esti sigur si aplica-l cu incredere, conform indicatiilor de pe ambalaj!

Nu a fost găsit niciun produs care să se potrivească cu selecția ta.

x
Style Selector

Primary Color

Layout

Background

X
Cart
  • No products in the cart.