Erbicid pentru ceapa

Home /
Home /

Alege un erbicid pentru ceapa eficient pentru a obtine recolte bogate

Imediat dupa cartof, ceapa este extrem de des utilizata in bucatarie de catre toate gospodinele. Obtinerea unor recolte bogate depinde, insa, de o intretinere atenta a solului, astfel incat sa indepartezi eficient buruienile daunatoare.

Pentru a face acest lucru, indicat este sa investesti intr-un erbicid ceapa bun. Este vorba despre o substanta chimica, realizata din ingrediente atent alese, care au rolul de a inhiba sau de a stopa complet cresterea buruienilor.

Erbicid ceapa – ce tipuri de buruieni poti combate cu un astfel de produs?

Buruienile cu frunza lata sunt unele dintre cele mai comune tipuri de plante daunatoare, care iti pot afecta culturile de ceapa. In acest sens, este bine sa stii ca erbicidele sunt aplicabile in mod flexibil si au un spectru larg de combatere, actionand cel mai eficient asupra buruienilor cu frunza lata, printre care se numara: Portulaca oleracea (iarba grasa), Raphanus raphanistrum (ridiche salbatica), Sinapsis arvensis (mustar), Sonchus oleracea (susai), Stellaria media (rocoina), Urtica urens (urzicuta), Chenopodium album (loboda), dar si Avena fatua (odos).

Realizeaza un test inainte de a investi intr-o cantitate mare de erbicid

Substantele nutritive din solul de care dispui cantaresc mult in alegerea erbicidului corect. De aceea, indicat este sa faci un test cu erbicid inainte de a investi intr-o cantitate mare din acest produs. Mai exact, poti sa erbicidezi o suprafata mica de teren, iar apoi sa urmaresti felul in care substanta aleasa isi face efectul.

Doza optima pentru fiecare tratament in parte

In ceea ce priveste aplicarea tratamentului erbicidal, este esential sa urmezi indicatiile de pe ambalajul erbicidului pe care il alegi. Daca in unele cazuri este suficient sa folosesti o cantitate mica de erbicid, pe care sa o combini cu apa, in alte situatii trebuie sa folosesti mai mult produs pentru a obtine rezultatele dorite. De exemplu, daca te ocupi de cultivarea cepei din arbagic, 1 litru de erbicid este suficient un hectar, insa daca alegi sa semeni direct ceapa, trebuie sa reduci cantitatea de ebricid la 0,8 – 1 litru per hectar. Nu uita, insa: cantitatile de erbicid depind in functie de ingredientele utilizate pentru fiecare produs in parte.

Cand este recomandat sa aplici tratamentul erbicidal?

Din punct de vedere temporal, poti sa aplici erbicidul:

preemergent – alegand un astfel de produs, il poti utiliza cu precadere primavara, inainte de insamantare, precum si in timpul dezvoltarii cepei, dar numai daca esti atent la modul in care aplici erbicidul. Rezultatele sunt vizibile in doar cateva zile, urmand ca buruienilor sa le fie inhibat procesul de crestere;
postemergent – erbicidele pe care le poti aplica postemergent sunt eficiente mai ales asupra buruienilor ce raman pe terenul de pe care ai strans deja o recolta. Aceste produse pot fi aplicate mai ales toamna, atunci cand iti pregatesti terenul pentru urmatoarea primavara.

Care sunt erbicidele din care poti alege?

Gama de erbicide potrivite pentru protejarea culturilor de ceapa este una foarte variata. Printre cele mai bune produse de pe piata se numara:

erbicid care actioneaza prin inhibarea procesului de respiratie – este preluat de catre buruieni prin lastari si frunze si intr-o masura foarte mica prin radacini. Acest produs are o actiune reziduala lunga, de pana la 5 – 6 luni, mai ales atunci cand conditiile meteo sunt favorabile din punct de vedere a temperaturii si a intensitatii luminoase. Erbicidul este insolubil in apa, nu se leviga si nici nu se transloca in plante. Daca semeni ceapa direct, poti sa folosesti 1 litru de solutie pentru 3-400 de litri de apa per hectar. Poti realiza erbicidarea postemergent, dupa rasarire, atunci cand ceapa are 2 – 3 frunze, iar buruienile au 2 – 4 frunze;
erbicid preluat prin intermediul plantulei sau a coleoptilului – il poti utiliza in timpul germinarii sau a rasaririi. Flexibilitatea in aplicare este un atu al acestui produs, intrucat poti folosi doze de 1 – 1,5 litri de erbicid per hectar. Mai mult, este bine sa stii ca solutia actioneaa ca un inhibitor de crestere a radacinii, avand cea mai lunga perioada de protectie din grupa sa;
erbicid compatibil cu pesticide – daca ai nevoie de un erbicid care sa fie compatibil cu pesticide, trebuie sa iei in calcul ca astfel largest spectrul de combatere a buruienilor, dar si perioada de aplicare. Foloseste doze de 4 – 5 litri per hectar, preemergent.

Care sunt avantajele de care te bucuri cand investesti intr-un erbicid pentru ceapa?

Investind intr-un erbicid bun, ai posibilitatea de a obtine recolte de ceapa chiar si cu pana la 50% mai bogate. In acelasi timp, iti usurezi munca atunci cand vine vorba despre intretinerea solului, dar si indepartarea buruienilor daunatoare, care nu ar face decat sa incetineasca procesul de crestere al cepei.
Alege sa investesti intr-un erbicid ceapa bun, care sa se plieze pe nevoile solului de care dispui, oferindu-ti sprijinul de care ai nevoie cand vine vorba despre intretinerea culturii. Dupa ce studiezi oferta noastra, poti sa comanzi simplu si usor produsul ideal, ale carui rezultate sa fie vizibile imediat si care sa aiba efect pe termen lung!

Nu a fost găsit niciun produs care să se potrivească cu selecția ta.

x
Style Selector

Primary Color

Layout

Background

X
Cart
  • No products in the cart.