Erbicid gazon

Home /
Home /

Alege cel mai bun erbicid pentru gazon si bucura-te de o curte frumoasa!

Locuiesti la casa sau dispui de un spatiu comercial in fata caruia ai parte de un spatiu verde, pe care vrei sa-l intretii cat mai bine? Cu ajutorul gazonului poti sa dai viata oricarui teren, insa este recomandat sa stii ca intretinerea acestuia presupune multa munca, dar si atentie.

La fel ca si in situatia culturilor de gradina ori de camp, gazonul trebuie protejat de buruienile daunatoare, astfel incat sa isi poata extrage din sol toti nutrientii necesari pentru o buna dezvoltare. In acest sens, recomandat este sa investesti intr-un erbicid gazon, pe care sa il aplici intotdeauna in functie de indicatiile de pe ambalaj.

Primul pas pentru alegerea celui mai bun erbicid gazon – identificarea buruienilor

In functie de zona geografica, dar si de clima specifica acesteia, in gazonul tau pot aparea mai multe tipuri de buruieni, daca nu le combati in timp util. Printre cele mai comune si daunatoare plante care au capacitatea de a interveni in buna dezvoltare a gazonului se numara buruienile cu frunza lata. Pe langa acestea, exista si buruieni cu frunza ingusta, dar si alte tipuri de plante. Aloca-ti suficient timp pentru a studia modul in care se prezinta terenul de care dispui si pentru a descoperi care sunt buruienile pe care le combati, astfel incat sa stii ce tip de erbicid poti investi intr-o solutie de calitate.

Ce este erbicidul?

Realizat din ingrediente atent alese, erbicidul reprezinta o solutie chimica datorita careia poti sa inhibi sau sa stopezi complet cresterea buruienilor atunci cand vrei sa ai un gazon sanatos si frumos. Produsul este disponibil sub forma lichida si trebuie intotdeauna combinat cu apa, in baza indicatiilor de pe ambalaj. In functie de concentratia erbicidului, este important sa ai grija la paritatea solutie/apa. De exemplu, daca anumite produse sunt mai puternice si trebuie sa folosesti o cantitate mai mare de apa, altele sunt mai ,,usoare” si este recomandat sa le combini cu mai putina apa.

Cand este recomandat sa aplici tratamentul erbicidal?

Perioada ideala pentru aplicarea semintelor de gazon este toamna, atunci cand buruienile nu mai au suficienta putere pentru a se dezvolta, iar gazonul are posibilitatea sa creasca fara a fi impiedicat de factori negativi. Important este sa ingrijesti terenul foarte bine si sa alegi o suprafata cu un drenaj excelent, pe care sa o nivelezi si pe care o irigi corespunzator.

Recomandat este sa aplici erbicidul inainte de insamantare, pentru ca astfel vei elimina complet buruienile ce s-ar putea dezvolta aici. Mai mult, indicat este sa astepti pana la 10 zile inainte de insamantarea gazonului, pentru ca erbicidul sa aiba suficient timp la dispozitie pentru a actiona.

Izolarea curtii

Un alt aspect important, pe care este bine sa-l iei in considerare este referitor la izolarea curtii. De regula, buruienile ,,prefera” marginile curtilor, acolo unde ajung imprastiate de vant si gasesc portiuni propice unde sa se dezvolte. De aceea, este recomandat sa insisti pe margini, langa gard si trotuare.

Care sunt produsele pe care le ai la dispozitie?

Daca vrei sa stii ce variante ai la dispozitie, descopera din randurile de mai jos cateva exemple de produse eficiente si practice:

• erbicid postemergent, sistemic – te ajuta sa combati repede si usor buruienile dicotiledonate. Substanta activa folosita pentru acest produs este acirdul 2,4-D, iar pentru a obtine rezultatele dorite se recomanda un dozaj de 1 litri per hectar combinate cu 2-400 de litri de apa. Printre plantele daunatoare pe care le poti combate se numara: Traista ciobanului, trifoiul marun, troscotul, urda vacii, volbura, dar si palamida si macrisul iepurelui. Indicat este sa aplici acest produs atunci cand afara sunt intre 8 si 25 de grade Celsius;

• erbicid sistemic, a carui substanta activa este propoxicarbazonul-sodiu. Daca alegi acest erbicid, este suficient sa folosesti 60 – 100 grame per hectar, pe care sa le combini cu 2 – 400 de litri de apa. Poti combate astfel iarba vantului, pirul tarator, dar si Obsiga secarei. Ai grija sa aplici tratamentul in perioada februarie – aprilie, atunci cand buruienile au 2 – 4 frunze si cel mult 10 centimetri inaltime;

• erbicid special pentru buruienile dicotiledonate – substantele active ce caracterizeaza acest produs sunt tritosulfuronul, dar si florasulamul. Este suficient sa folosesti intre 0,04 si 0,07 kilograme per hectar pentru a obtine rezultatele dorite. Cat despre buruienile pe care le combati astfel, ele sunt: hrana vacii, loboda porceasca, palamida, dar si papadia si patlagina.

Comanda erbicidul online

Nu in ultimul rand, este bine sa stii ca iti poti comanda erbicidul direct de pe Internet, fara sa mai pierzi timp in magazinele fizice. Online ai la dispozitie descrieri amanuntite, din care afli ce ingrediente au fost utilizate pentru fiecare solutie, dar si cum sa le aplici astfel incat sa obtii rezultatele dorite in cel mai scurt timp.

Ne dorim sa ai parte de un gazon sanatos si frumos, motiv pentru care iti oferim posibilitatea de a alege dintr-o varietate de produse de calitate. Alegand cel mai bun erbicid gazon, te vei bucura de un spatiu frumos si bine intretinut!

Nu a fost găsit niciun produs care să se potrivească cu selecția ta.

x
Style Selector

Primary Color

Layout

Background

X
Cart
  • No products in the cart.