Stropirea pomilor fructiferi

Home / Produs
Home / Produs

Stropirea pomilor fructiferi si importanta produselor din aceasta gama recomandate de Fermierul Pesticide-Az.ro

Livada de fructe este mandria unui pomicultor bine avizat, care cunoaste cateva detalii de bune practici cu privire la plantarea arborilor, stropirea pomilor fructiferi, tratamente fitosanitare de combatere a daunatorilor, recoltare si ingrijire pe termen lung.
Plantatiile de pomi fructiferi pentru scopuri comerciale sunt considerate investitii pe durate lungi de timp, intre 15 si 50 de ani, astfel este importanta studierea locului de gradina, soiurilor si sortimentelor de specii, plantare, altoire si ingrijire.

Proceduri recomandate de Fermier: stropirea pomilor fructiferi pentru sanatatea livezii

In Romania, conditiile climaterice sunt variabile, iar fluctuatiile acestora favorizeaza aparitia si dezvoltarea unor boli si daunatori ai pomilor fructiferi care pot conduce catre probleme majore, uneori chiar imposibil de tratat daca nu sunt luate masuri de prevenire si combatere din timp, precum stropirea pomilor fructiferi, procedura prin care este eliminat riscul ca unele bacterii sa se transmita de la pomii bolnavi la cei sanatosi incat sa compromita intreaga livada, iar pomii sa se usuce in masa.
Inainte de orice actiune de tratament fitosanitar, este importanta identificarea organismelor din gradina, prevenirea acestora, iar in cazuri particulare – combaterea acestora.
De exemplu, livezile de cires si visin pot fi afectate de monilioza, antracnoza, ciuruire micotica si bacteriana, afide, omizi defoliatoare, paduchele din San-Jose, omida paroasa a dudului etc.

Stropirea pomilor fructiferi – Aplicabilitate extina impotriva daunatorilor livezilor

Omida paroasa a dudului (Hyphantria cunea drury) este un daunator polifag care ataca 200 specii de plante: pomi fructiferi, arbori ornamentali, vita de vie etc. Invaziile mari de omide defoliaza complet un arbore, productia de fructe fiind compromisa. Atacurile repetate duc la debilitarea pomilor.
Omida paroasa se dezvolta cu doua generatii pe an. Pentru prevenirea si combaterea acestui daunator, specialistii recomanda masuri de igiena culturala, stropirea pomilor fructiferi si taierea sau arderea cuiburilor aparute in pomi, alaturi de tratamente chimice.
Focul bacterian (Erwinia amylovora) este o boala care afecteaza gutuiul, parul si marul (Familia Rozaceae). Boala focului bacterian se manifesta primavera (mai-iunie) si toamna (septembrie-octombrie).
Atacul acestei boli poate fi confundat cu atacul de monilioze, astfel se impune o identificare corecta. Livezile de mere sunt afectate deseori de gargarita florilor de mar (Anthonomus pomorum) si de fainare (Podosphaera leucotricha). Fainarea afecteaza soiurile Ionatan, James, Grives etc, de asemenea, boala se manifesta si la par sau gutui.
Piersicul este atacat de molie orientala, molie vargata, afide si monilioze, prunele sunt afectate de viermele prunelor, acarieni, ciuruire, patarea rosie, aphidae.
Livezile de mere sunt atacate de insecte defoliatoare, acarieni, tripsi, omizi miniere, moniloza etc. Sunt tratamente fungicide care ajuta impotriva manei la sol pentru livada de mere, pere, gutui, visine, cirese, caise. Boala manei este o ciuperca periculoasa purtata de particule aerobe contagioase.
In practica, tratamentele de combatere a daunatorilor trebuie realizate in functie de tipologia pomilor fructiferi, natura diversa a infectiilor si a daunatorilor.
Recomandarea specialistilor este ca tratamentele sa nu fie realizate la temperaturi negative sau in conditii de umiditate pronuntata deoarece ar scadea eficienta in combaterea infectiilor fungale.

Recomandari

Pesticide AZ furnizeaza o serie de produse fungicide extrem de eficiente in combaterea tuturor daunatorilor.
Pentru cele mai bune rezultate, este indicata citirea prospectelor de produs din paginile de produs si aplicarea tratamentelor in functie de dozajul recomandat si etapele de tratament.
Efectele acestor fungicide sunt sistemice, se aplica atat in mod preventiv, cat si curativ.
Este importanta folosirea echipamentelor de protectie (manusi, ochelari, combinezon) si folosirea unor mijloace de stropire.

Page :

Page :
x
Style Selector

Primary Color

Layout

Background

X
Cart
  • No products in the cart.